På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.söndag 21 maj 2017

15 dagar kvar till skolavslutning

Nu har vi äntligen fått lite härligt vårväder. Vi håller tummarna att det är här för att stanna.

Vi har upptäckt att det inte alls är många dagar kvar på terminen och vi som skulle vilja hinna med så mycket mer...

Den sista veckan har vi arbetat med jämna och udda tal. Barnen är riktigt duktiga på att veta vilka som är jämna tal och därav går att dela lika på två kompisar. Vi har även presenterat talets grannar och arbetat med talordning.

Under förskoleklasstiden har vi använt Alfons Åberg en del i våra kompissamtal. I Alfons böcker hittar vi en del situationer som barnen kan känna igen sig i. Denna veckan pratade vi om känslorna "rädd" och "ledsen". Barnen fick även samarbeta i par där de gemensamt skulle rita en Alfons figur. Det blev många jätte fina Alfons Åberg.


Vi fick besök av en teatergrupp som bjöd oss på föreställning och workshop där vi pratade om klimatsmart och vad det innebär. Föreställningen hette Kukuri och klimatmysteriet. Barnen var väldigt nöjda och fick med sig mycket bra tankar.

Under de senaste veckorna har vi pratat mycket om bondgården och djur som lever där. Får, gris, höns, ko och häst. Det har varit mycket skapande men barnen har också skrivit egna fakta texter om de olika djuren. 


Snart är det dags för samtal så tillsammans med barnen har vi förberett oss för dessa. Barnen ska vara med och hålla i sina egna samtal därför måste de ju vara lite förberedda.

Födelsedatum tränar vi för fullt. För vi är alla rörande överens om att det är jätte viktigt att kunna sina födelsedag så den inte glöms bort. 

Vi hoppas ni alla fått hem barnens inbjudan till sommarfest torsdagen den 8 juni kl.17.30. Det blir först lite musikunderhållning i infosalen och efteråt vernissage i klassrummet, för att sen avslutas med egen medhavd picknick. Hoppas alla kan komma denna kväll.

Glöm nu inte att vecka 21 är en kort vecka med endast 3 skoldagar. Torsdag 25/5 är det röddag och skolan/fritids har stängt. Fredag 26/5 har fritids öppet som vanligt men skolan har lovdag.
Måndagen 5/6 har skolan också lovdag men fritids öppet och tisdag 6/6 är det Sveriges nationaldag och både skola/fritids har stängt.

Skolavslutningen är fredagen den 16 juni. Barnen börjar som vanligt kl.8.10, då vi samlas i klassrummet. Vi kommer sen gå gemensamt till idrottshallen där skolans gemensamma avslutning kommer äga rum kl.8.30. Efteråt går vi tillbaka till klassrummet där vi önskar varandra glad sommar. Skoldagen beräknas avslutas ca 10.00. Fritids har öppet som vanligt.
Vill man som förälder delta på avslutningen i idrottshallen går detta bra, tänk på att sittplatserna är reserverade för eleverna och ni föräldrar får ta plats längst bak.

Vi kan även avslöja att barnens nya lärare i årskurs 1 heter Annica Åhl och Malin Holst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.