På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 27 maj 2016

V.20 och 21

10 skoldagar kvar! 
Dags att fundera på vad vi vill hinna med under dessa sista dagar i förskoleklass. 

Äntligen kom tand nummer 100! Vi har nu tappat 110 tänder tillsammans i förskoleklass och fler kan det bli då det är lösa tänder både till höger och vänster. 
I onsdags firade vi våra tappade tänder. Barnen räknade hur många tänder de har i sin mun, på bilden skapa de sen sina egna munnar.
Barnen har under vårt arbete med tänder lärt sig hur viktigt det är att borstat tänderna både morgon och kväll. De har även lärt sig vad som är bra för våra tänder och vad som är dåligt. Därför fick barnen lova på hedersord att de skulle borsta sina tänder extra noga på kvällen så vi kunde fira med glass.
Vi sjöng tandsånger och tränade oss på talet 100. 
Klarar ni av vår lilla lek, Gissa vem?


Dessa veckorna har vi pratat om trafik och hur trafiken runt omkring vår skola ser ut. Tillsammans skapade barnen en fantastisk fin trafikkarta över skolans närområde.


Inom svenskan har vi tränat på att skriva ordbilder ovh alla barn har fått vars en egen skrivbok.


På ASL lektionen skrev barnen en stor skylt om vilket som är deras drömjobb.
Vi har allt från blivande elektriker till polischefer i klassen.
Vi kämpar på med de sista bokstäverna men snart har vi tränat på alla bokstäver i alfabetet. 

På stegvis har vi pratat om "att säga säga förlåt" och "skyll på andra". Vi såg några bra filmer om Ugglan och kompisproblemet där barnen fick hjälpa till att lösa ett bekymmer.
På matten har vi arbetat med tiokompisar. Vilka två tal är kompisar med varandra och får summan 10 tillsammans?

Vi har varit i idrottshallen och sett på högstadiets Sommarshow. Många duktiga elever som bjöd på sång och musik. I förskoleklassen tränar vi också för fullt och vi hoppas kunna framföra en överraskning på skolavslutningen och på klassens vernissage.

Ni har idag fått hem en inbjudan till vernissage. Klassen tänkte visa upp lite saker som vi har arbetat med under detta året. Efter vernissagen hoppas vi kunna ha picknick ute i Sofieholmsparken tillsammans med er föräldrar och barn. Alla tar med egen mat till picknicken.vi håller tummarna för fint väder.

Utflykten till käglinge blev lyckad och trots regnmoln på morgonen fick vi ett perfekt utflyktsväder. Det blev sann lycka för våra fotbollsintresserade barn då vi fann fotbollsmål.
När vi blev hungriga grillade vi hamburgare.Ni som inte bokat tid för samtal gör gärna det snarast så vi hinner innan sommarledigheten.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.