På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 19 februari 2016

V.7

Då var sportlovet här!

Just nu pågår det schlager yra i Sverige och "Veckans grej" följer detta tema. Veckans grej har varit Eurovision. Vi pratade om hur Eurovisiontävlingen sett ut genom åren och lyssnade på alla Sveriges bidrag som vunnit, bla Abba, Carola, Herreys och Loreen. Riktiga schlagerlåtar som  fick oss alla till att brista ut i sång och dans.

Denna veckan har fokus varit på skapande arbete. Barnen har i mindre grupper fått samarbeta kring en årstid och påbörjat tillverkning av tittskåp. Det krävdes mycket förarbete och inte för att prata om samarbete så alla känner sig delaktiga.

Vi har även haft eget arbete där vi repeterat bokstäver, deras ljud och siffror. 

I måndags hade vi fått ett brev till skolans reception. Tydligen var det en pojke och flicka som varit och lämnat en bok till oss. 
Lasse och Majas, Schlagersabotören. 
Kan det vara Lasse och Maja som lämnat boken till oss?
Varje dag har vi fått följa Lasse och Maja i deras Sclagermysterium. Vi har tagit hjälp av några figurer som kallas läsfixarna. Dessa ska hjälpa oss med läsförståelsestrategier. 

Vår klass har tydligen blivit så kända i Malmö Live sammanhang att vi återigen blev inbjudna. Barnen var ännu en gång super duktiga. Denna gång sjöng vi 3 sånger men barnen tyckte det var alldeles för lite. " Blir det inte mer?" "Vi är ju inte färdiga!"


Hoppas ni alla har ett roligt och avkopplande sportlov.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.