På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.



fredag 18 september 2015

v.38

Hej!
Vad snabbt en vecka kan gå, tänk redan fredag!
Det har varit en vecka fylld av s-ljud. Veckans bokstav var nämligen S.
På ritskolan tränade vi oss på att rita sniglar, svampar och spindlar.
I vår abc-bok klistra vi in S som vi hittat och klippt ut i tidningar.









Inom vårt språkarbete med Bornholm har vi denna veckan pratat om meningar. Vad är en mening? Barnen har själva byggt ihop meningar och diskuterat skillnaden på ord och mening.

Bokstaven S och vårt arbete med meningar fick oss till att skriva egna sagor om Superhjältar. I halvklass kom barnen på två stycken ganska hemska sagor med egenpåhittade Superhjältar. Blå grupp skrev en saga som fick namnet Super Ariel och Super Alex. Röda gruppens saga fick titeln Superhjältegänget.
Vill ni läsa dem så finns de tillgängliga för läsning i vårt klassrum. 

I måndags fick vi besök av Annika och Jens som arbetar med förskoleklasskören. De ska tillsammans med klassen skriva en sång. Barnen har sedan innan valt ut att sångens tema ska vara "lösa tänder". Ett mycket passande tema då det pratas mycket i klassen om alla barnens lösa och tappade tänder.


På bilden skapade vi egna fantasi sniglar eller heter dem egentligen snäckor?







Någon började på den fria leken att göra egna klockor och helt plötsligt hade vi ett helt gäng som satt och tillverkade klockor.


I kapprummet finner ni tider för inskolningssamtal/ individuella samtal, skriv upp er på en tid som passar. Vi tänkte prata om ert barns  första tid i skolan och ge er föräldrar möjligheten att delge oss om det är något kring ert barn som ni vill att vi ska ha kännedom om. Hittar ni ingen tid som passar får ni säga till.

På tisdag den 22/9 åker vi på utflykt. Vi tar med oss mat från skolan och hoppas på härligt väder. Tänk bara på att barnen ska ha kläder efter väder.

Idrotten blir som vanligt nästa vecka så glöm inte ombyte till onsdag eller torsdag. 

Idag har det varit Elisabeths sista dag hos oss, hon går nu tillbaka till att vara pensionär. Vi tackar henne för att hon varit ett bra stöd till oss alla så här i början på terminen. 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.