På denna sida kan ni läsa om vår verksamhet. Här läggs ut löpande information och bilder på verksamheten. Detta är en informativ sida där man inte kan göra några kommentarer. Undrar ni något så mejla oss gärna.fredag 28 augusti 2015

Välkomna till Förskoleklass B!

Äntligen är vi igång!
Vi vill hälsa alla nya elever och föräldrar välkomna till Lindeborgsskolan och förskoleklass B. 
Varmt välkomna till ett nytt, härligt och spännande läsår.

Nu är de två första skolveckorna avklarad och vi har alla börjat bli lite varma i kläderna. Vi har tränat oss på alla nya namn, lekt lekar och arbetat för att få ihop gruppen. 

I förskoleklassen kommer vi arbeta med något som heter ASL, att skriva sig till läsning. Det innebär att vi kommer satsa mycket på att låta barnen skriva på datorn och via utformning av egna texter skriva sig till läsning. Barnen sitter två och två vid datorerna för att de ska kunna ha givande och utvecklande diskussioner under tiden som de skriver. Dessa veckor har vi gjort egna namnskyltar och skrivit alla bokstäver i alfabetet. Det är härligt att höra alla diskussioner som äger rum under skrivandets gång. 
Barnen är duktiga på att arbeta och vi har haft ett väldigt bra arbetsklimat i klassrummet. Vi hoppas det ska fortsätta så här.

Vi har varit i Sofieholms parken och lekt. Här hittade vi rönnbär som vi tog med oss tillbaka till klassrummet. Barnen har målat egna rönnbär och löv.  Det har blivit några promenader och besök på lekplatser i vår närmiljö. Leken har varit viktig dessa första veckor.

Vi har arbetat en del med rim och ramsor. Även sjungit en sång om yxan, byxan...
Sång och musik tycker vi om! Har vi inte lagt in musik på schemat en dag önskar barnen lägga till det. Tigerjakten är populär och sången om smutsiga kalsonger är väldigt lustig.

Tisdagen den 1/9 ska vi ha 40 års kalas. Lindeborgsskolan fyller 40 år och detta ska vi fira med lekar, korv och glass. Det blir musikunderhållning på eftermiddagen och vi slutar därför kl.13.30 denna dag.Förskoleklasserna på Lindeborgsskolan har fått möjligheten att delta i något som kommer kallas "Förskoleklass kören". Vår första träff kommer att vara den 14/9 och denna dag behöver barnen stanna i skolan till kl.13.30. 

Idrotten kommer vi att börja med v.37 och då ska barnen ha med sig idrottskläder, skor och handduk. Klassen är uppdelad i två grupper då vi kommer ha idrott två dagar, onsdag och torsdag.
Information om vem som har idrott vilken dag kommer längre fram. 

Glöm inte att ta med extrakläder till skolan. Det går mot höst och det brukar innebära många våta strumpor och byxor. Ta även med regnkläder då vi är ute i alla väder.

Viktiga datum
2/9 Studiedag, skolan stängd men fritids öppet som vanligt
29/9 Studiedag, skolan stängd men fritids öppet som vanligt
26/10 Planeringsdag, fritids stängt
7/1 Planeringsdag, fritids stängt

Vårt fritidshem har en blogg där vi lägger upp viktig information och ger er inblick i vår verksamhet. 
Ni finner bloggen på lindeborg.skolan.malmo,se

eller

www.frith-b.blogspot.se

Tack för en härlig start. Vi ser fram emot en rolig termin tillsammans med både barn och föräldrar.

Har ni några funderingar prata med oss, vi finns här för er. 
Trevlig helg.

/ Jenny, Max & Elisabeth


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.